Панирана риба в палачинка
Продукти
- за гарнитурата:
- 200 г зеле почистено и рендосано на едро
- 1 авокадо
- 5 мл. лимонов сок
- 2 стръка магданоз почистен и нарязан на ситно
- зехтин на вкус
- сол на вкус
- за палачинките:
- 150 г брашно
- 250 мл. прясно мляко
- 1 с.л. кисело мляко
- 4 яйца
- 1 пак. ванилия
- 40 г масло
- за рибата:
- 1 кг. бяла риба
- 5 белтъка
- 10 с.л. галета
- 8 с.л. брашно
- сол
Начин на приготвяне
- За рибата: Разбиваме белтъците на пяна.
- Смесваме брашното с галетата. Разбъркваме добре.
- Посоляваме рибното филе, порцираме го и го потапяме първо в белтъците, след това - в смесените брашно и галета и отново в разбитите белтъци.
- Пържим в сгорещен тиган без мазнина от двете страни, до златисто.
- За палачинките: Разбиваме яйцата във висока купа, постепенно прибавяйки млякото и брашното, докато получим гъста каша. Прибавяме киселото мляко и ванилията.
- В нагрят, намазан с масло тиган сипваме от кашата - по около 1 черпак и изпържваме от двете страни до зачервяване на палачинките.
- За гарнитурата: В купа смесваме зелето и магданоза.
- Добавяме лимоновия сок, зехтина и сол на вкус разбъркваме добре.
- Почистваме и нарязваме авокадото. Добавяме му малко лимонов сок.
- Във всяка палачинка поставяме от зелевата салата, риба и парче авокадо.
- По желание, преди сервиране гарнираме с лайм.
Пица със смокини
От готовото тесто* разточваме блат за пица, с големина според вкуса ни.След това слагаме доматения со...
Сладкиш с ябълки и канела
Разбъркваме яйцата със захарта, прясното мляко и олиото. Към тях добавяме смесените сухи съставки.Печ...
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook