Пълнени камби със сос бешамел
Продукти
- 10 г бульон , зеленчуков
- 3 стръка магданоз
- 10 г сирене "пармезан"
- 5 г сол
- 100 г ориз
- 50 г морков
- 50 г лук
- 100 г тиквичкa
- 100 г патладжан
- 2 чушки , камби
- 2 г черен пипер
- За соса:
- 60 г масло
- 50 г брашно
- 500 мл. прясно мляко
- 5 г сол
- 2 г индийско орехче
Начин на приготвяне
- Отрязваме горната част на чушките, за да се получи капаче и ги изчистваме от семките.
- Гриловаме тиквичката и патладжана и ги оставяме настрани.
- Нарязваме на ситно моркова и лука. Запържваме ги съвсем леко и към тях прибавяме ориза заедно с около 300 милилитра вода.
- Прибавяме зеленчуковия бульон, солта и черния пипер.
- Варим ориза до полуготовност.
- Нарязваме магданоза на ситно и настъргваме пармезана, след което ги прибавяме към ориза, заедно с грилованите тиквичка и патладжан.
- Пълним камбите и захлупваме с отрязаната горна част.
- Печем в предварително загрята фурна на 180-190 градуса, за около 30-40 минути.
- През това време приготвяме соса като разтапяме маслото и в него запържваме брашното за около една минута.
- Добавяме прясното мляко и бъркаме постоянно, докато се сгъсти съвсем леко.
- Овкусяваме с индийско орехче и сол.
- Вече готовите чушки заливаме със соса бешамел и сервираме.
Орехови сладки
Смиламе орехите на ситно с 50 грама от захарта.Разбиваме белтъците на сняг и ги смесваме с вече смлен...
Сладолед с праскови
Разбиваме сметаната на твърд сняг, добавяме останалите продукти и разбиваме добре. Изливаме сместа в ...
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook