Close search

Паламуд с ароматен дресинг

4.0
от общо 128 гласа
Време: 20 мин.
Ниво: лесно
Порции: 2

Паламуд с ароматен дресинг photo-credit Вкусен паламуд с ароматен дресинг

Продукти

Начин на приготвяне

  1. Почистваме рибата, филетираме я и я осоляваме. Намазваме я с малко зехтин.
  2. Загряваме оребрен тиган или скара и слагаме рибата първо с кожата надолу. След 4-5 минути обръщаме да се изпече и от другата страна.
  3. В малка купичка приготвяме дресинга, като смесваме лимона, ригана, червения пипер и зехтина. Разбъркваме добре.
  4. Слагаме рибата в подходяща чиния и я поливаме с дресинга. 
  5. Гарнираме с нарязани на шайби белени домати и магданоз.

Съвет:

Ястието е подходящо да консумираме с бяло вино, например класическата гръцка "Рецина Маламатина".

Още от : риба

3 Коментара

  1. Small 76144dede55410527332275ae451ae1a2329dc6b83ea4bc5f2d665dd22caa65e
    Kulinaria.bg

    Освен паламуд, можете да използвате и друга риба - ципура, лаврак, скумрия, риба тон..

  2. Small
    Анонимен

    С други риби не става ли освен с Паламуд

  3. Small 76144dede55410527332275ae451ae1a2329dc6b83ea4bc5f2d665dd22caa65e
    Master Chef

    Супер здравословна храна :)

Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност