Миди в собствен сос
Продукти
- щипка лют пипер
- щипка морска сол
- 1 резен портокал
- 0,5 домат белен
- 2 с.л. зехтин
- 0,5 глава лук
- 500 г черноморски миди
- 50 мл. бяло вино
Начин на приготвяне
- Измиваме и почистваме мидите от водорасли.
- В подходяща тенджера загряваме зехтина. След като се нагрее, добавяме нарязаните на едри парчета лук и домат.
- Запържваме ги леко и добавяме бялото вино.
- След това добавяме лютия пипер, морската сол и портокала.
- След това добавяме мидите и разбъркваме внимателно.
- Похлупваме с капак за около 20 минути докато всички миди се отворят напълно и водата от вътрешността им изтече в тенджерата.
- Сервираме в подходяща чиния и заливаме с получения бульон.
*Миди в собствен сос по рецепта на chef Христо Пенчев от предаването "Гладни момичета".
Зелена салата със скариди
Измиваме добре скаридите.Загряваме леко дълбок тиган и изсипваме скаридите.Добавяме водата и ги остав...
Свежа салата с морски водорасли и миди
Накисваме водораслите във вода за около 5 минути, д...
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook