Макарони със сос "Бешамел"
Продукти
- 2 с.л. масло
- 0,5 ч.л. сол
- 1 връзка пресен лук
- 500 г макарони
- за соса:
- 0,5 ч.л. сол
- 2 жълтъка
- 2 ч.ч. прясно мляко
- 2 с.л. брашно
- 30 г краве масло
Начин на приготвяне
- Сваряваме макароните в посолена вода. Задушаваме лука в маслото.
- За соса: слагаме кравето масло в загрят тиган да се разтопи. Разтваряме брашното в 150 мл. хладка вода, да стане на каша. Отново разбъркваме. Когато маслото се разтопи добавяме брашнената каша, като бъркаме непрекъснато. За малко оттегляме тигана от огъня. Наливаме прясното мляко и отново връщаме съда на котлона. Бъркаме непрекъснато с дървена лъжица или шпатула. Трябва да се получи гладък и леко гъст сос. След като "Бешамелът" стане готов, го сваляме от огъня. Поръсваме го със сол и добавяме двата жълтъка. Бъркаме с лъжицата докато се получи еднородна смес.
- Слагаме макароните в голяма купа. Към тях добавяме задушеният лук и соса "Бешамел". По желание поръсваме с малко черен пипер.
- Разбъркваме добре и сервираме докато са топли.
Свински пържоли на тиган с гъбен сос
Режем месото на пържоли с дебелина около 1 см. Наръ...
Картофено пюре с праз лук
Почистваме, измиваме и нарязваме картофите на парчета. Сваряваме ги в посолена вода, след което ги от...
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook