Кюфтета от патладжани и тиквички
от общо
128 гласа
Време: 30
Ниво: лесно
Порции: 4
Ниво: лесно
Порции: 4
Сервирай с
Бяло вино
Продукти
- олио
- черен пипер
- сол
- 2 яйца
- 1 с.л. брашно
- 100 гр сирене
- 1 глава кромид лук
- 2 малки тиквички
- 2 малки патладжана
Начин на приготвяне
1. Обелваме и сваряваме двата патладжана. Отцеждаме и скълцваме на ситно.
2. Настъргваме тиквичките. Смесваме с патладжана, добавяме ситно нарязаната глава лук, натрошеното сирене, 1 с.л. брашно, яйцата, сол и черен пипер.
3. Омесваме добре и оформяме малки кюфтета, овалваме ги в брашно и ги пържим в дълбок съд.
4. Поднасяме ги топли със свежа салата
Печени домати (Италия)
1. Измиваме доматите и ги разрязваме на две. Нареждаме половинките с отвора нагоре и ги издълбаваме.2...
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook