Кюфтенца с босилек и зелен лук
Продукти
- 1 кг. кайма
- 1 глава кромид лук
- 1 ч.л. кимион , млян
- 7 стръка магданоз
- 1 връзка зелен лук
- 20 г босилек
- 1 ч.л. черен пипер
- 1 ч.л. сол
Начин на приготвяне
- Слагаме каймата в голяма купа и я размесваме с дребно нарязания кромид лук, зелен лук, босилек и магданоз.
- След това я овкусяваме с подправките - освен черен пипер и кимион може да добавим и много ситно нарязана люта чушка, 1-2 скилидки чесън, чубрица.
- От така получената кайма оформяме кръгли кюфтета, които притискаме между дланите (помага, ако потопим ръцете си във вода), за да се сплескат добре.
- Нагряваме скарата предварително и я намазваме леко с мазнина.
- При печенето, обръщаме кюфтета без да ги пробождаме.
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook