Крем супа от царевица с бекон

Продукти

  • сол
    на вкус
  • 120 г бекон
    , печен
  • 450 г царевица
    от консерва или размразена
  • 1 картоф
    , (нарязан на малки кубчета)
  • 1 ч.ч. сметана
    течна
  • 1 с.л. масло
  • 2 глави лук
    , нарязани на ситно
  • черен пипер
    на вкус
  • копър
    на вкус

Начин на приготвяне

  1. В маслото запържваме лука до златисто. Прибавяме булъона и картофите, и оставяме да заври. След като заври, намаляваме котлона и оставяме да поври около 10 минути.
  2. След това прибавяме сметаната и царевицата. Бъркаме докато заври и изключваме котлона.
  3. Пюририраме в блендер. След това връщаме обратно на котлона за около 10 минути, като през това време овкусяваме със солта, черния пипер и копъра. 
  4. Гарнираме с бекона и сервираме.