Крем супа от моркови с царевица
Продукти
- 450 г моркови
- 50 г царевица
- 1 глава лук
- 30 г краве масло
- 50 г топено сирене
- 150 мл. прясно мляко
- 2 г кимион
Начин на приготвяне
- Почистваме и нарязваме морковите на колелца. Лукa нарязваме на дребно.
- В тенджера загряваме маслото, в което изсипваме нарязаните лук и моркови. Добавяме царевицата и задушаваме под капак, докато зеленчуците поомекнат (за около 5 минути), след което към тях добавяме млякото и малко вода, колкото да покрие морковите.
- Овкусяваме със сол и по желание с черен пипер. Варим докато морковите съвсем омекнат.
- След като се сварят морковите, добавяме топеното сирене.
- Пюрираме супата с кухненски робот или пасатор и добавяме кимиона. Ако е прекалено гъста, може да добавим мляко до получаване на желаната консистенция.
- Супата може да сервираме с хрупкави крутони, със сметана или натрошено сирене.
Мъфини с праскови
Смесваме сухите съставки в голяма купа и разбъркваме добре. Правим кладенче в средата и оставяме наст...
Орехи в шоколад
Разтапяме шоколада на водна баня.Изчакваме го леко да се охлади и в него потапяме ореховите ядки една...
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook