Крем супа от карфиол с пиле
Продукти
- 300 г пилешко филе сварено
- 2 с.л. брашно
- черен пипер на вкус
- сол на вкус
- 1 с.л. масло
- 3 с.л. заквасена сметана
- 1 жълтък
- 300 мл прясно мляко
- 800 мл вода
- 550 г карфиол
Начин на приготвяне
- Измиваме и начупваме карфиола на букетчета. Сваряваме го в посолената вода 20 минути.
- На слаб огън леко препичаме брашното до розово и го объркваме с маслото. Размиваме полученото “тесто” малко по малко с млякото. Бъркаме постоянно, до сгъстяване (около 10 минути).
- Смесваме сварения карфиол, без да го изцеждаме от водата му, с получената брашнена каша. Смиламе с миксер и оставяме на слаб огън десетина минути, на затворен капак.
- Малко преди да сервираме, правим застройка с жълтъка и заквасената сметана. Добавяме пилешкото филе.
- Сервираме, по желание гарнирана с малко свежа мента.
Малинов кекс
Пресяваме брашното заедно с бакпулвера и солта.В купа разбъркваме захарта с яйцата, до побеляване.Доб...
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook