Крем супа от карфиол с кокосово мляко
Продукти
- 550 г карфиол
- 800 мл. вода
- 300 мл. кокосово мляко
- 1 жълтък
- 3 с.л. заквасена сметана
- 1 с.л. масло
- 2 с.л. брашно
- сол на вкус
- черен пипер на вкус
Начин на приготвяне
- Измиваме и начупваме карфиола на букетчета. Сваряваме го в посолената вода за около 20 минути.
- На слаб огън леко препичаме брашното до розово и го объркваме с маслото. Размиваме полученото “тесто” малко по малко с млякото. Бъркаме постоянно, до сгъстяване (около 8-10 минути).
- Смесваме сварения карфиол, без да го изцеждаме от водата му, с получената брашнена каша. Смиламе с миксер и оставяме на слаб огън десетина минути, на затворен капак.
- Точно преди да сервираме, правим застройка с жълтъка и заквасената сметана.
- Ако е нужно, може да добавим сол и черен пипер на вкус.
Печени картофи
Измиваме и нарязваме картофите.Поставяме ги в тава, заедно с маслото и на вкус. Добавяме водата.Печем...
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook