Крем супа от боб и леща
Продукти
Начин на приготвяне
- Почистваме, измиваме и накисваме лещата и боба в студена вода за около час-два. (Може да ги залеем с вода от предната вечер).
- Изхвърляме водата, в която са били лещата и боба, и добавяме 2-3 ч.ч. студена вода. Варим без сол, защото, ако добавим сол още в началото това ще забави варенето. Варим лещата и боба, докато станат полусварени.
- В около половин чаена чаша гореща мазнина, запържваме ситно нарязаните зеленчуци (без чесъна), докато поомекнат след което добавяме една чаена лъжица червен пипер.
- След това добавяме тази запръжка към лещата и боба, добавяме чесъна, домата и сол на вкус, разбъркваме добре и оставяме да ври до пълно сваряване. Пасираме.
- Супата поднасяме гореща.
Салата от аспержи с ягоди
Нарязваме аспержите.Почистваме и нарязваме лука и ягодите.В голяма купа смесваме аспержите, лука и яг...
принтирай
приготви
добави в любими
1 Коментар
This cream soup recipe sounds delicious and perfect for a cozy day! The combination of beans and lentils not only makes it hearty but also very nutritious. I can imagine it would pair nicely with some fresh bread. Speaking of tasty experiences, have you tried something like Block Blast? It adds a fun twist to gatherings! You can check it out here. Enjoy your cooking!