Домашна пастърма от свински врат
от общо
132 гласа
Време: 72
Ниво: лесно
Порции: 1
Ниво: лесно
Порции: 1
Сервирай с
Ракия
Продукти
- 2 кг свински врат без кост
- 1 ч.л. сол
- 1 кг морска сол
- 1 ч.л червен пипер
- 1 ч.л чубрица
- 1 ч.л сминдух
- 1 ч.л чесън на прах
- 1 ч.л кимион
- 1 ч.л девисил
- 1 ч.л кимион
Начин на приготвяне
1. Избираме две парчета свински врат без кост в плоска и дълга форма. Слагаме го в голяма тенджера и го поръсваме с морската сол. Оставяме го 48 часа.
2. Измиваме го от солта и оставяме да изкисне около 6 часа във вода.
3. Подсушаваме го и приготвяме микс от подправките. Овалваме го в подправките и го притискаме с тежести между две дъски за 48 часа. След това го закачаме да виси на проветриво и хладно място за около 10 дни. След което е готово за консумация.
Талиатели със запечени пилешки филета
1. Нарязваме пилешкото филе на жулиени, мариноваме ...
принтирай
приготви
добави в любими
7 Коментара
Hi! I just wanted to ask if you ever have any issues with hackers? My last blog (wordpress) was hacked and I ended up losing a few months of hard work due to no backup. Do you have any solutions to protect against hackers? toca absolvire
Pick out two long, flat slices of boneless pork neck. Transfer it to a big pot and season with sea salt. Give it a full day. - tree pruning tauranga
Като се натисне с пресата, трябва да е на студено проветриво място, там където след това ще я окачите.
Нитритна сол
Като се стисне с пресата в хладилник ли трябва да седи пак или окачена на мястото за сушене или на стайна темп ?
След като приготвите пастърмата, можете да я увиете в хартия и замразите във фризера. Така се получава този цвят на месото. Когато преседи повече извън фризера потъмнява.
КАК ПОСТИГАТЕ ЗАПАЗВАНЕТО НА ЧЕРВЕНИЯ ЦВЯТ НА МЕСОТО?