Close search

Домашна пастърма от свински врат

3.7
от общо 132 гласа
Време: 72
Ниво: лесно
Порции: 1
Сервирай с 7 bfe91ad4a9149c580da79081cac57ece5cb1c8de2699e345b704bc2e98a418ae Ракия

Домашна пастърма от свински врат photo-credit Домашна пастърма

Начин на приготвяне

1. Избираме две парчета свински врат без кост в плоска и дълга форма. Слагаме го в голяма тенджера и го поръсваме с морската сол. Оставяме го 48 часа.

2. Измиваме го от солта и оставяме да изкисне около 6 часа във вода.

3. Подсушаваме го и приготвяме микс от подправките. Овалваме го в подправките и го притискаме с тежести между две дъски за 48 часа. След това го закачаме да виси на проветриво и хладно място за около 10 дни. След което е готово за консумация.

5 Коментара

  1. Small 76144dede55410527332275ae451ae1a2329dc6b83ea4bc5f2d665dd22caa65e
    Kulinaria.bg

    Като се натисне с пресата, трябва да е на студено проветриво място, там където след това ще я окачите.

  2. Small
    Русе

    Нитритна сол

  3. Small
    Александър

    Като се стисне с пресата в хладилник ли трябва да седи пак или окачена на мястото за сушене или на стайна темп ?

  4. Small 76144dede55410527332275ae451ae1a2329dc6b83ea4bc5f2d665dd22caa65e
    Kulinaria.bg

    След като приготвите пастърмата, можете да я увиете в хартия и замразите във фризера. Така се получава този цвят на месото. Когато преседи повече извън фризера потъмнява.

  5. Small
    БОРИСЛАВ МАРКОВ

    КАК ПОСТИГАТЕ ЗАПАЗВАНЕТО НА ЧЕРВЕНИЯ ЦВЯТ НА МЕСОТО?

Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност