Домашна паеля с пиле и морски дарове
Продукти
Начин на приготвяне
- Сваряваме ориза две към едно в полза на водата. Запичаме пилето.
- Задушаваме зеленчуците.
- Морските дарове също се готвят отделно за съвсем малко.
- Събираме висчки компоненти на паелята в един удобен за запичане съд, добавяме около 150 мл бульон, шафран, сол и пипер на вкус.
- Оставяме да заври на котлона и след това запичаме в нагрята на 200 градуса фурна.
- Готовото ястие декорираме с нарязан магданоз и добавяме малко зехтин или масло за допълнителен аромат.
Черен ориз за гарнитура
Измиваме ориза (може и да се накисне за 3-4 часа). Задушаваме го със ситно нарязаният лук, в олио и б...
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook