Бъркани яйца
Продукти
- черен пипер на вкус
- сол на вкус
- 40 г краве масло
- 2 с.л. сметана заквасена
- 4 яйца
Начин на приготвяне
- Счупваме яйцата в купа и ги разбъркваме добре с вилица, но не ги разбиваме - ако сместа е пенеста, ястието няма да стане гладко и кремообразно.
- Добавяме сметаната и 2 с.л. вода.
- Подправяме със сол и черен пипер на вкус.
- Разтапяме маслото в малък тиган (касерола) с дебело дъно на тих огън.
- Сипваме яйцата и ги бъркаме бавно, докато се сгъстят и станат на крем.
- Огънят трябва да е много тих и да разбъркваме яйцата леко, за да не образуват бучки.
- Бърканите яйца поднасяме веднага, най-добре върху филия препечен хляб.
Малинов шейк с пъпеш
Смесваме всички продукти в шейкър. Разбиваме добре.Сервираме напитката с две сламки и по желание, с т...
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook