Балканска курбан чорба
Продукти
- 1 ч.л. сол
- 1 чушка - люта, стрита
- 2 глави целина
- 3 глави лук
- 1 кг. агнешко месо
100 г съдържат:
- 240 калории
- 37 г мазнини
- 25 г протеини
- 12 г въглехидрати
Начин на приготвяне
- Почистваме, измиваме и нарязваме месото. Към него прибавяме 8 чаени чаши студена вода и го варим на тих огън.
- След 1 час на варене, прибавяме обеления и нарязан на едро лук и почистените, обелени и нарязани на едри парчета целина. Прибавяме солта и ситно стритите люти чушки, и варим до пълното омекване на месото.
- След като свалим от котлона, по желание прибавяме малко зелен лук и няколко стръка прясна коприва. Разбъркваме.
- Сервираме курбан чорбата докато е още топла.
Боб чорба по манастирски
От вечерта накисваме боба в студена вода. След това го отцеждаме от водата, слагаме го в тенджера, за...
Супа от киселец
В подходяща тенджера запържваме брашното с маслото. Разреждаме с прясното мляко и 1 литър студена вод...
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook