Close search

Започна Chivas Gourmet Salon, събитието за любителите на изискани храни и напитки

Започна Chivas Gourmet Salon, събитието за любителите на изискани храни и напитки Традиционното изложение се откри с шампанско, спектакли на майстор готвачи и професионален барист, редки и скъпи деликатеси и богата селекция български бутикови вина Photo credit sticker 2f081510d9ec8c4cb73e1aeb055b0235c8dcc21f20ef27de7a1a88dadc771583

От днес до 6 декември включително любителите на гурме изкушенията и качествените напитки ще могат да се запознаят с най-актуалното от света на кулинарията в рамките на четвъртия Chivas Gourmet Salon в Гранд хотел София. 

Тридневното изложение ще предложи на посетителите си в зала „Триадица“ не само редки и изискани деликатеси като бял и черен трюфел от био ферма в Странджа, оригинален блек ангъс от Небраска, свежо месо от Уругвай, опашка от скален лобстър, миди Сен Жак, черен пармезан с трюфели, екзотични сортове кафе и ръчно свити карибски пури, но и истинско зрелище.

През всеки един от дните събитието Chivas Gourmet Salon ще бъде домакин на майсторски спектакли на шеф професионалистите от Евро-Ток България, сдружение, обединяващо едни от най-креативните български готвачи с международен опит в ресторанти със звезди Мишлен и главни готвачи в кухните на най-добрите ресторанти в столицата.

В рамките на Chivas Gourmet Salon 2013 любителите на хубавото вино ще имат възможност да дегустират български бутикови вина от лозов масив Стримон, изби Анджелус Естейт, Едуардо Миролио, Мидалидаре и други. 

За феновете на висококачествените алкохолни напитки Перно Рикар България са подготвили тематична програма за всеки от дните на изложението: шампанско Muum в деня на откриването, 12 и 18-годишно уиски Chivas през втория ден и уиски The Glenlivet в последния от трите дни на събитието. По време на традиционното събитие ще бъде направена и премиерата на лимитирана серия уиски Chivas Made for Gentleman (”Създаден за джентълмени”).

Входът за Chivas Gourmet Salon е с регистрация на стойност 10 лв. или с талон за безплатно посещение, публикуван в последния брой на списание Good Food. Кошница, пълна с подаръци от фирмите изложители и колекция списания Good Food, ще зарадва един от посетителите.

Програма:

04.12.2013 

12,00 – 13,00 Ресторант „Зест“, Суит хотел София
Борислав Драгнев
14,00 – 15,00 Ресторант „Ателие“
Шеф Дико Томчев и шеф Дани Спартак
15,30 – 16,00 „Дивата ферма“
Презентация на родопски деликатеси
16,30 – 17,30 Ресторант „Виаджио“
Шеф Louka Tsavo
17,45 – 18,30 Ресторант Hamaci

05.12.2013

12,00 – 13,00 Индийски ресторант „Тадж Махал“
Шеф Кандел
14,00 – 15,00 Ресторант „Чепишев“
Шеф Антон Дойчинов и шеф Младен Григоров
16,30 – 17,30 Ресторант Sidoniya Lord Of The Chefs
Шеф Сидония Радева

06.12.2013 

12,00 – 13,00 Тайландски ресторант Blue Moon
13,30 – 14,30 Юниливър
Шеф Ники Илиев
14,30 – 15.30 Ресторант Гранд хотел София
Шеф Жоро Иванов
15,30 – 16,15 Здравословен ресторант „Кринг“
Шеф Ясен Мушачук
16,30 – 17,30 Ресторант „Мармо“
Шеф Петя Уливерова

Снимки: Нина Тодорова, Kulinaria.bg

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност