Вкусно у дома с Green Master: Филе от бяла риба
Свикнали сме да възприемаме здравословната храна като нещо необходимо, но далеч не вкусно, като нещо принудително. Нима трябва да е така?
Едва ли. От Green Master също са на мнение, че полезно и вкусно могат да вървят ръка за ръка и това го показват със серията си домакински съдове за готвене.
Тази серия я тестваме сега и днес спираме вниманието си върху барбекю-тигана XXL за шницели и риба със стъклен капак (35 х 24 см), в който ще приготви филе от бяла риба.
Ето какво ще е нужно за рецептата:
- 450 г филе от бяла риба
- 1 к.ч. зехтин
- 1 к.ч. прясно мляко
- 1 с.л. оцет
- черен пипер на вкус
- сол на вкус
А сега да видим какви са стъпките по приготвянето на това вкусно ястие.
Поръсваме филето с млякото, оцета, черен пипер и сол на вкус, и го оставяме да престои 1 час (на стайна температура). След това го изцеждаме от млякото и го потапяме в зехтина.
Филето печем в нагорещения барбекю-тиган, като го обръщаме да се изпече добре и от двете страни.
Основното предимство на барбекю-тигана на Green Master е специалното незалепващото и незагарящо каменно покритие STONELINE, което позволява да готвим с почти никаква или въобще никаква мазнина. Оставяте месото или рибата сами да пуснат мазнина и сокове и да се сготвят по най-добрия възможен начин, за което спомага и оребреното дъно на тигана. Така ястието става едновременно вкусно и се премахва вредният елемент на пърженото.
Голям е, може да събере много храна и да я изпържи без проблем. Дизайнът е удобен, а възможността да се готви на по-висока температура - 260 градуса, без това да влияе на дръжката, която няма да се нагрее и няма да се плъзга в ръката ви, е допълнителен плюс.
Ако си падате по задушеното пък, с помощта на стъкления капак, можете спокойно да задушавате.
А ето как се получи и нашата бяла риба.
А ние продължаваме да тестваме уредите на Green Master, така че очаквайте скоро новите ни предложения.
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook