В новия брой на сп."Меню" празнуваме
Празнуваме зимата, новата година, Рождество, любимите хора със зимни имена, хората, които се грижат за храната ни и тези, които ни помагат да разберем, защо храната е важна.
Рецептите, създадени от шеф Ивелина Иванова, както винаги са разнообразни – постни и с месо, традиционни и модерни, български и от останалия свят. Тя ще ви покаже как се точат автентични турски баклави и как се прави домашна наденица.
Ще се запознаем с мандра „Могила“ в Годеч и със софийския ресторант „Грозд“. А с доза хумор, но и много сериозно, ще се подсетим и за кулинарните провали на изминаващата година.
С брой 72 на сп."Меню" празнуваме зимата заедно и много вкусно!
Ето на какво още може да се насадим в броя:
- Постни ястия
- Салата с нар в ябълки
- Постна питка
- Кюфтенца от булгур и леща
- Терин от кестени и пащърнак
- Постна пастила с кускус
- Пълнена тиква с кафяв ориз и зеленчуци
- Пълнен червен лук
- Салата от нар и леща
- Топла салата от тиква и нахут
- Бързи веган соба нудъли
- Пържена туршийка
- Безмесни ястия
- Баница с късмети
- Питка с парà
- Суфле от синьо сирене
- Ястия с риба
- Севиче от сьомга с ароматна брускета
- Хрупкаво филе от клариас на фурна
- Ястия с месо
- Супа от телешки език
- Печени пълнени картофи
- Пълнено прасенце
- Драглишка капама
- Пуешки кюфтенца с шамфъстък
- Куба хамут
- Телешко кълцано по родопски
- Свински джоланчета на фурна
- Родопски сарми
- Сурова едро смляна наденица
- Италианска наденица
- Десерти
- Тиквен сладкиш
- Турска точена баклава
- Макарони с тиква на фурна
- Джинджифилови бисквитки
- Празнична халва
- Карамелен сюнгер
- Домашни шоколадови трюфели
- Малинов чийзкейк в буркан
- Мъфини със сушени плодове
- Млечна баница
- И още:
- Време за Бъдни вечер
- Вкусни пости за една влюбена зима
- Сезони
- На топло до печката
- 5 продукта
- Постни идеи с минимум съставки
- Българско празнично меню
- Вещи в занаята
- Баклава
- Бързи рецепти
- Меню с приятели
- Дафар Шабан за храната и младежта
- Неустоимо
- Десерти за подарък
- Меню навън
- Ресторант "Грозд"
- На фокус
- За наденицата с удивление
- Вещи в занаята
- Домашна наденица
- От натура
- Мандра "Могила" в Годеч
- Тенденции
- Кулинарните провали на 2013
- Читателско меню
- Фотозагадка
- Вкусна история
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook