С кои храни да консумираме червено вино
Цветът на червеното вино варира от интензивно виолетово до бледо червено, типично за младите вина и кафяво за по-стари.
Червеният цвят се получава от антоцианиновите пигменти (наричани още антоцианини), които се намират в кожата на гроздето. Голяма част от процеса на производство на червено вино включва извличането на цветни и ароматични компоненти от гроздовата люспа.
Има множество червени вина, но foodpanda подбра с какви храни да консумираме най-популярните.
Каберне Совиньон
Агнешко с канела, копър и цитрусови плодове
Филе от говеждо с цвекло и хрян
Сира
Съчетава се с готвени и задушени ястия и дивеч
Малбек
Пържола на скара
Печено прасе
Мерло
Печена пуйка с червени боровинки
Печено пиле със сладки моркови
Ето и нашето предложение за червено вино от изба Бонония Естейт:
Gomotartzi Каберне совиньон и Сира
Красив, искрящ тъмно рубинен цвят. Носът е сложен - едновременно плодово зрял, свеж и пикантен. Носът е с доминиращи нотки на сладки подправки, зрели сини сливи и боровинки. Заоблено, свежо и пикантно тяло със зрели, велурени танини и отлична дължина със спомен за сушени плодове, кожа и подправки. Може да се съчетава с всички видове червени меса, както и с ястия с доматени сосове - пица, паста, топли вегетариански предястия.
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook