Пресечни точки
Утре в японски ресторант "Hamachi" ще се проведе дегустация на европейски вина, фина японска кухня и авторски български ястия под името "Пресечни точки".
Това ще е една вълшебна вечеря за ценителите на виното и добрата храна.
Ресторант "Hamachi" и шеф-готвач Жоро Георгиев ще посрещнат откривателя на автентични български вкусове – Валери Нешов.
Chef Валери Нешов ще представи 5 гурме ястия с малко познати, но впечатляващи с качеството си продукти като Крокмач, характерен за северна България (Плевенско), Бито или Толумско сирене от смолянския край и смилянски фасул, който се отличава с фино и плътно зърно с висока масленост.
Истинска симбиоза от вкусове, традиционни японски и български, ще се създаде между работата на Валери Нешов и Жоро Георгиев, който ще представи типични за Япония ястия.
Chef Жоро Георгиев ще използва характерни японски продукти - адзуки (натурално сладък японски червен боб), водорасли Комбу, оризови кори, зеленчуков сос Тонкацу и зелен чай Мат-ча.
Всички присъстващи ще вкусят и уникално съчетание в едно ястие на печено млечно телешко с японски зеленчуков сос и типична българска гарнитура с ориз, праз лук и сушени сини сливи.
Пет изключителни вина, представени от сомелиера Ханес Перфлер (подбрани внимателно, така че да се съчетават най-добре с всяко едно от ястията), ще допълнят вашето усещане за една запомняща се гурме вечеря.
Снимка: ресторант "Hamachi" - Facebook page
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook