Close search

Пет от най-здравословните плодове

Пет от най-здравословните плодове Плодовете са не само вкусни, но и задължителни в летния сезон Photo credit sticker 2f081510d9ec8c4cb73e1aeb055b0235c8dcc21f20ef27de7a1a88dadc771583

Плодовете са не само вкусни, но и задължителни в летния сезон. 

Те дават на организма ни витамини и антиоксиданти, и в никакъв случай не бива да изключвате от менюто си точно тях, припомнят колегите от apteka-optima.com.

Ягодите са полезни за контрол на диабета, също така предпазват от сърдечни болести и различни възпаления в тялото. Те са прекрасен източник на витамин С и, разбира се, на задължителните антиоксиданти. 

Боровинките са богати на антиоксиданти, които се борят с рака и предотвратяват мускулната дегенерация. 

Червената боровинка успешно се справя с инфекции на чревния тракт. 

Бананите имат високо съдържание на потасиум и ниско съдържания на натрий, по този начин ви предпазват от високо кръвно налягане и инфаркт. 

Бананите и ензими, които ви предпазват от появата на язва. 

Портокалите са толкова голям източник на витамин C, че само един от тях ви дава препоръчителната доза за деня, добър източник са и на потасиум. Непрозрачната им мембрана съдържа хесперидин, който намалява нивата на холестерол. 

Според проучвания дори ароматът им успокоява и е полезен за нервите. В кората на ябълките има висока доза на фибри, както разтворими, те помагат за нивата на холестерола в кръвта, така и неразтворими, които поддържат стомаха редовен. Освен това ябълките имат високо ниво на антиоксиданти. 

В кивито се съдържа дори повече витамин С отколкото в портокалите. Зелените плодчета предпазват от перде на очите и могат да предотвратят увреждане в ДНК-то на човек. 

Снимки: freeimages.com

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност