Паста емоции и готвене с любов
Ако мислите, че вкусът на прясно приготвената паста е мисия невъзможна в домашни условия, всяка италианска домакиня ще ви се противопостави страстно.
Искате ли у дома да правите паста като професионалист? Курсовете на Kulinaria.bg съвместно FPI Hotels & Resort ще ви разкрият тайните на тестото за прясна паста, като лично ще приготвите освен тесто и различни видове паста...
И без да се бавим влизаме в кухнята на "Arena di SerdicaResidence Hotel" и запретваме ръкави в приготовлението на прясна паста.
Знаете ли, че пастата е дошла в Италия през 13 в., когато Марко Поло се е завърнал след своето пътуване до Китай и е донесъл храна, която много му напомняла на родните макарони?
Пастата е съществувала в Италия още от времето на Римската империя, а рецептата за нейното приготвяне я има в книга от 1 в. от н.е., издадена от Апициус. Но реално, спагетите са били ползвани за храна в Китай много преди това.
Нека се върнем към нейното приготвяне.
Всъщност пастата е тесто, приготвено без набухватели от брашно от пшеница, елда, ориз, бобови култури или картофи, приготвено с вода и понякога с яйца. Може да се консумира за салата, предястие, основно ястие или десерт.
На Кулинарния курс ще се научите как да приготвяте, режете и разбира се, готвите паста.
С помощта на шеф-готвач Ивайло Рангелов и главният редактор на Kulinaria.bg Нина Тодорова ще направите различни видове паста и няколко класически италиански соса.
Освен това ще разберете правилата за съчетаването на сосовете и различните видове паста, докато опитвате вашите кулинарни постижения.
* рецептата за Паста "Карбонара" вижте тук.
* рецепта за Паста "Болонезе"вижте тук.
* рецептата за Канелони с рикота и спанак вижте тук.
Атмосферата на курсовете е изключително приятелска и превръща готвенето в истинско удоволствие.
А най-хубавото е, че Кулинарното училище предлага най-различни готварски курсове - освен за Домашна паста, може да се потопите в магията на Здравословното хранене, Шоколадовите изкушения и още много, много вкусотии.
Снимки: Александър Петров и Нина Тодорова, Kulinaria.bg
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook