Най-полезните източници на протеин
Според последни проучвания, дневно човешкият организъм се нуждае средно от 50 г протеин на ден.
От кои храни е най-полезно да си го добавим, открихме в puls.bg.
Изварата е най-здравословният източник на протеин. Тя снабдява организма с енергия и "държи глада настрана". Една чаша съдържа около 25 г протеин.
Яйцата съдържат витамини, които поддържат здравето на очите, косата, костите.
Те добавят полезни мазнини към хранителния режим и е чудесен избор за закуска.
Едно твърдо сварено яйце съдържа около 6 г протеини.
Тя намалява риска от инсулт. Една консерва от този вид риба съдържа около 23 г протеини и полезните омега-3 мастни киселини.
Тиквените семки са друг вариант за набавяне на белтъчини, подходящи са и за вегетарианците.
Те съдържат още магнезий и цинк, а освен това са нискокалорични.
В половин чаша тиквени семки има 14 г протеин.
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook