Млечният шоколад стимулира работата на мозъка
Яденето на млечен шоколад ни прави по-умни. Сладкото изкушение съдържа вещества, които действат като стимуланти - теобромин, фенетиламин и кофеин, съобщиха американски учени. Според тях чрез употребата на шоколад можем да постигнем стимулиращите ефекти, които от своя страна водят до подобрена работа на мозъка.
За изучаването на ефектите от различните шоколади учените са използвали четири групи доброволци, на които съответно са дадени на четири пъти по 85 гр. млечен шоколад, тъмен шоколад, рожкови (вид плод) и нищо.
След 15-минутен период за храносмилане, участниците са преминали през различни неврофизиологични тестове за оценка на паметта, задържането на вниманието, времето за реакция и решаване на проблеми. Събраните резултати от изследванията на словесната и визуалната памет са значително по-високи за хората, употребили млечен шоколад от останалите.
Източник: www.framar.bg
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook