Close search

Франция стана световен шампион по сляпа дегустация на вино

Франция стана световен шампион по сляпа дегустация на вино Франция се наложи над досегашните шампиони от Белгия на втория световен шампионат по сляпа дегустация на вино Photo credit sticker 2f081510d9ec8c4cb73e1aeb055b0235c8dcc21f20ef27de7a1a88dadc771583

Франция се наложи над досегашните шампиони от Белгия на втория световен шампионат по сляпа дегустация на вино. 

Нестандартната надпревара се проведе в прочутата шампанска къща Bollinger, край град Еперне.

Общо 18 отбора от различни страни, всеки от по четири души, премериха сили в рамките на шампионата. Те трябваше да дегустират 12 вина от всички краища на света и да посочат в рамките на 10 минути основния сорт, страната на произход, името, производителя и реколтата, съобщава в.SudOuest.

Белите вина за състезанието бяха на производители от Нова Зеландия и Австрия, а червените от Чили, Аржентина, Испания и Франция. Отборът победител от Франция успя да познае всичките пет елемента за три от предложените вина, което се оказа и най-доброто постижение.

На второ място остана миналогодишният отбор от Белгия, на трето са представителите на Испания. „Трябва да се довериш на интуицията си, сподели капитанът на французите, Жан-Мишел Перюсан. Често пъти първото впечатление от аромата или вкуса ни задава вярната посока и след това трябва да действаме на принципа на елиминирането”. 

53-годишният Перюсан е част от аматьорски винен клуб в Тулуза, където има възможност да дегустира по 1000 вина годишно. Следващото издание на шампионата ще се проведе през октомври 2015 година, в Шатоньоф-дю-Пап.

Ако искате да изпробвате уменията си в дегустирането, заповядайте на най-големия форум на българското вино DiVino.Taste. От 14 до 16 ноември в НДК ще имате възможност да се запознаете с модерното лице на виното с марка България.

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност