7 храни за облекчение и предотвратяване на артрит
Артритът представлява болестно състояние на ставите, което се характеризира с възпаление и болки в съответната област.
Съществуват над 200 вида артрит, като най-често срещания от тях е остеоартрит. Той се образува при износване на тъканта, действаща като възглавница между ставите. По този начин се засилва болката, а мобилността намалява.
За щастие съществуват натурални продукти, които могат да помогнат за облекчаване на това състояние. Ето някои от тях.
Риба
Рибата (сьомга, риба тон и скумрия) е богата на Омега-3 мастни киселини, които са особено полезни за намаляване на болката и възпалението, причинени от артрит.
Зехтин
Изследванията доказват, че зехтинът притежава химични съединения, сходни с тези на ибупрофена, които го превръщат в едно чудесно средство за превенция на заболяването.
Череши
Черешите, особено киселите видове, са пълни с антоцианини. За тях се смята, че са много по-ефективни за облекчаване на различни видове възпаления, отколкото аспирина.
Цитрусови плодове
Цитрусовите плодове съдържат голямо количество витамин C. Той насърчава синтеза на колаген и по този начин изгражда и възстановява сухожилия, връзки и кости. Този натурален продукт е идеален за облекчаване на ставното заболяване.
Моркови и други оранжеви зеленчуци
Морковите съдържат бета-каротин и витамин A, които способстват за редуциране на възпалението.
Джинджифил
Съединенията, съдържащи се в джинджифила, са сходни с тези на аспирина и ибупрофена. Ежедневната консумация на натуралния продукт помага за ефективната борба срещу артрита.
Пълнозърнести храни
Те са особено подходящи за намаляване на възпалението, болката и сковаността.
Източник: framar.bg
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook