Продукти
-
1
глава
лук
-
1
зелка
-
200
г
пушени гърди
- За соса:
-
3
с. л.
оцет
винен
-
1
ч. л.
кимион
смлян
-
сол
на вкус
-
черен пипер
на вкус
-
4
с.л.
олио
"Олинеза"
Начин на приготвяне
- Измиваме зелето и го нарязваме на фини лентички. Потапяме го във вряща вода и го бланшираме за около 10 минути. Изцеждаме го и го охлаждаме под струя студена вода.
- Нарязваме гърдите на малки парченца. Запържваме ги без мазнина до златисто и изливаме излишната мазнина, която са си пуснали. Поставяме парченцата пушени гърди на абсорбираща хартия.
- Обелваме и нарязваме лука на ситно. Смесваме в голяма купа зелето, пушените гърди и лука.
- Приготвяме соса като смесим в супник оцета, кимиона, солта и черния пипер. Изливаме олиото на тънка струйка с постоянно бъркане и изливаме върху салатата.
- Сервираме салатата още хладка.