Зелева салата с пушени гърди

Продукти

  • 1 глава лук
  • 1 зелка
  • 200 г пушени гърди
  • За соса:
  • 3 с. л. оцет
    винен
  • 1 ч. л. кимион
    смлян
  • сол
    на вкус
  • черен пипер
    на вкус
  • 4 с.л. олио
    "Олинеза"

Начин на приготвяне

  1. Измиваме зелето и го нарязваме на фини лентички. Потапяме го във вряща вода и го бланшираме за около 10 минути. Изцеждаме го и го охлаждаме под струя студена вода.
  2. Нарязваме гърдите на малки парченца. Запържваме ги без мазнина до златисто и изливаме излишната мазнина, която са си пуснали. Поставяме парченцата пушени гърди на абсорбираща хартия.
  3. Обелваме и нарязваме лука на ситно. Смесваме в голяма купа зелето, пушените гърди и лука.
  4. Приготвяме соса като смесим в супник оцета, кимиона, солта и черния пипер. Изливаме олиото на тънка струйка с постоянно бъркане и изливаме върху салатата.
  5. Сервираме салатата още хладка.