Зеленчукова крем супа с розмарин

Продукти

  • черен пипер
  • сол
  • 8 г розмарин
  • 400 мл бульон
    , зеленчуков
  • 120 г тиквички
  • 300 г картофи
  • 250 г моркови

Начин на приготвяне

  1. Почистваме и нарязваме зеленчуците на едри парчета. Заливаме ги със зеленчуковия бульон, добавяме розмарина и ги слагаме на среден огън да заврат. 
  2. Варим ги 20 минути или докато омекнат.
  3. След като се сварят зеленчуците, заедно с бульона, ги пасираме в блендер или пасатор. 
  4. Посоляваме ги със сол и пипер на вкус.
  5. Супата сервираме гореща, по желание гарнирана със заквасена сметана и препечен хляб.