Продукти
-
5
листа
целина
-
0,5
връзка
магданоз
-
120
г
олио
-
5
скилидки
чесън
-
300
г
домати
-
сол
на вкус
-
250
г
чушки
пиперки
-
600
г
патладжани
Начин на приготвяне
- Измиваме и нарязваме патлажданите на кръгчета.
- Поставяме ги за 30 минути в солена вода, отцеждаме ги.
- През това време нарязваме чушките, чесъна, магданоза и листата целина.
- Нарязваме патладжаните и започваме да редим: патлаждани, между тях слагаме нарязаните чушки, магданоз, чесън и листа целина, омесени със сол, и после ред домати на кръгчета и така три пъти.
- Най-отгоре поливаме с олио и задушаваме на тих огън (да стане на мазнина).
- Поднасяме ястието студено.
Съвет:
По желание, може да гарнираме с прясно нарязан колбас.