Продукти
-
100
г
малини
, почистени
-
1
ванилия
-
200
мл
кафе
еспресо или от кафеварка
-
200
г
заквасена сметана
-
100
мл
вино
"Марсала" за бишкотите
-
150
мл
вино
"Марсала" за крема
-
20
г
кристална захар
-
100
г
пудра захар
-
500
г
сирене "маскарпоне"
-
5
жълтъка
-
1
пакет
бишкоти
- за предпочитане италиански
-
50
г
шоколад
, рендосан
Начин на приготвяне
- Разбиваме жълтъците с пудрата захар и ги поставяме на водна баня. Наливаме на тънка струйка 150 мл вино Марсала и бъркаме докато започне да се сгъстява. Оставяме сместта да се охлади.
- След като крема е охладен, добавяме маскарпонето, заквасената сметана и ванилия.
- В изстиналото кафе разтваряме 2-3 супени лъжици захар и 100 мл. вино Марсала. Потапяме за много кратко бишкотите и започваме да ги редим в правоъгълна тавичка. Редуваме един ред бишкоти и един ред крем, като завършваме отгоре с крем, върху който подреждаме малините.
- Покриваме тавичката с домакинско прозрачно фолио и прибираме в хладилника за около 3-4 часа. След това поръсваме с настъргания шоколад.