Телешко с нудълс и зеленчуци

Продукти

  • 1 с.л. лайм
  • 1,5 ч.ч. кориандър
    , нарязан
  • 2 ч.ч. соеви кълнове
  • 375 г нудълс
    (оризови спагети)
  • 1,5 ч.ч. бульон
    , пилешки
  • 4 с.л. соев сос
    , тъмен
  • 2 ч.ч. грах
    , зелен
  • 1 чушка
    , червена
  • 400 г телешки стек
    , тънко нарязан
  • 1 ч.л. сусамово олио

Начин на приготвяне

  1. Приготвяме спагетите според указанието на опаковката. Оставяме ги настрана.
  2. Загряваме мазнината в дълбок тиган на висока температура. Добавяме телешкото и го запържваме за две минути, като разбъркваме. 
  3. Добавяме чушката и готвим още 3 минути. Добавяме зеления грах и готвим още минута-две. Добавяме бульона, готвим още 2-3 минути, разбърквайки.
  4. Прибавяме спагетите и разбъркваме добре ястието. Изключваме котлона. 
  5. Поръсваме със сока от лайм и соевия сос. 
  6. Сервираме в купички, като отгоре поръсваме с пресен кориандър и соеви кълнове по желание.