Продукти
-
кимион, млян
-
1
червена люта
чушка
-
100
г настърган
кашкавал
-
черен пипер
-
кориандър
-
чубрица
-
сол
-
1
глава
кромид лук
-
500
г
телешка кайма
-
2
с.л.
зехтин
Начин на приготвяне
1. Нарязваме лука и чушката на ситно. Слагаме каймата в дълбок съд.
2. Добавяме подправките и кашкавала и омесваме добре. Оставяме в хладилника за около 15 мин. По оригиналната рецепта, можете да добавите и каймак и да я направите и със кайма смес.
3. Омесваме каймата и оформяме плескавиците. Намазваме ги със зехтин и печем на предварително добре загрята скара или оребрен тиган. За да не залепват, може да намажем предварително скарата със срязана на две глава кромид лук.
4. Сервираме с гарнитура лютеница и пържени картофи.