Продукти
-
100
г
рукола
-
200
г
спанак
-
4
скилидки
чесън
-
1
глава
лук
-
шафран
-
200
г
сьомга
филе
-
0,5
ч.ч.
сметана
-
1
ч.ч.
вермут
-
25
мл.
лимонов сок
прясно изцеден
-
0,5
ч.ч.
вода
Начин на приготвяне
- Нарязваме лука и чесъна, след което ги запържваме в зехтин на среден огън за 3-4 минути.. Добавяме вермут и след това шафран.
- Овкусяваме сьомгата със сол и черен пипер и я запържваме в друг тиган с малко зехтин на тих огън.
- Към лука и чесъна прибавяме руколата и спанака и овкусяваме със сол и черен пипер. Когато зеленчуците се задушат, увеличаваме огъня и сипваме сметаната, малко вода и сока от лимон. Оставяме сосът да се сгъсти.
- В чиния за сервиране сипваме от соса и отгоре поставяме сьомгата.