Продукти
-
черен пипер
на вкус
-
сол
на вкус
-
5
свински пържоли
- за маринатата:
-
2
с.л.
червено вино
-
25
г
мед
-
25
г
горчица
-
50
мл.
соев сос
Начин на приготвяне
- Измиваме и нaчукваме пържолите с дървен чук, за да се изтънят, след което правим разрези с остър нож диагонално. Подправяме ги със сол и черен пипер на вкус.
- Приготвяме маринатата, като в купичка смесваме и разбъркваме добре горчицата, меда, соевият сос и виното.
- Намазваме добре пържолите с маринатата и ги оставяме в нея за 12 часа в хладилник.
- След това ги вадим и печем на барбекю, скара или тиган от двете страни по няколко минути (около 3-4 на страна).
- Сервираме горещи.