Продукти
-
1
радичио
-
1
зелена салата
-
30
гр
краве масло
-
300
гр
патешко филе
-
2
листа от
цвекло
-
5
чери домати
-
сол
-
черен пипер
-
50
гр сирене
пармезан
- За дресинга
-
половин
лимон
-
20
гр
зехтин
Начин на приготвяне
1. Измиваме добре листните зеленчуци и ги накъсваме в дълбока купа. Нарязваме чери доматите на половинки.
2. Запичаме на горещ тиган патешкото филе с малко масло. Поставяме го първо от страната на кожата, за да се получи коричка за около 5-7 мин. Поставяме го в гореща фурна на 180 градуса за около 10 мин.
3. В блендер разбиваме сос от зехтина и сока на половин лимон. Изваждаме патешкото филе и го режем на жулиени. Сервираме върху зелената салата докато е топло и овкусяваме с дресинга.