Продукти
-
1
ч.л.
сол
-
1
яйце
-
1
връзка
копър
-
800
г
тиквички
-
1
глава
лук
-
120
г
прошуто
-
2
с.л.
олио
-
60
г
пармезан
или кашкавал, настърган
Начин на приготвяне
- В около 1,5 л вряща вода слагаме олиото, солта, тиквичките, предварително обелени и нарязани на кубчета, и лукът, разрязан на едри парчета.
- Когато тиквичките и лукът се сварят, снемаме тенджерата от котлона.
- В отделен съд разбиваме яйцето и с бъркане бавно се прибавяме към него по малко от течността на супата (около 1/3 от нея).
- Получената смес изсипваме обратно при зеленчуците с бъркане. Добавяме ситно нарязаният копър.
- Преди сервиране, оставяме супата да престои около 10 минути.
- Гарнираме с прошутото и настъргания пармезан и сервираме.