Супа от пиле

Продукти

  • сол
  • черен пипер
  • пресен магданоз
  • лимонов сок
  • краве масло
  • 2 яйца
  • 1 шепа фиде
  • 1 дафинов лист
  • 15 зърна черен пипер
  • 2 корена магданоз
  • 1 резен целина
  • 1 морков
  • 1 глава лук
  • 1 пиле

Начин на приготвяне

1. Измиваме половин пиле и го сваряваме и обезкостяваме. Нарязваме на дребно месото. Добавяме в бульона морковите, лука, целината, корените магданоз, нарязани на дребно. Добавяме сол на вкус, дафиновия лист и черен пипер.

2. Когато зеленчуците са сварени, добавяме фидето. Разбиваме яйцата и сока на половин лимон. Сваляме от котлона и застройваме супата.

3. Запържваме ситно нарязаното месо в маслото до златисто. Добавяме го в супата и сервираме поръсена с пресен магданоз.