Продукти
-
сол
на вкус
-
2
с.л.
босилек
, ситно нарязан (или копър)
-
черен пипер
на вкус
-
60
мл
сметана
-
60
мл
зехтин
-
2
скилидки
чесън
-
1
глава
червен лук
, нарязан на ситно
-
500
г
тиквички
, нарязани на кубчета
-
250
г
спагети
-
3
с.л.
сирене "пармезан"
, настърган
Начин на приготвяне
- Загряваме зехтина в голям тиган (който може да побере цялото количество спагети).
- Добавяме чесъна и го пържим докато стане златист.
- Изваждаме чесъна и добавяме нарязания на ситно лук и готвим на слаб огън, като разбъркваме докато лука започне да променя цвета си.
- Увеличаваме огъня до среден и добавяме нарязаните тиквички.
- Задушаваме зеленчуците, докато тиквичките омекнат.
- Подправяме ги със сол и черен пипер на вкус.
- Прибавяме сметаната и варим 1-2 минути.
- Междувременно сваряваме спагетите в голямо количество вряща посолена вода.
- Отцеждаме ги и ги прехвърляме в тигана при тиквичките. Разбъркваме добре.
- Поднасяме спагетите поръсени с настърган пармезан.