Слепени бадемови сладки

Продукти

  • 120 г сладко от ягоди
  • 1 ч.ч. пудра захар
  • 200 г масло
  • 1 ч.л. канела
  • 1 ванилия
  • 1 бакпувер
  • 2 ч.ч. брашно
  • 1 ч.ч. ситно смляни бадеми
  • 2 яйца

Начин на приготвяне

1. Пресяваме брашното в дълбока купа, заедно с бакпулвера. Добавяме канелата и смляните бадеми.

2. Отделно разбиваме с миксер двете яйца, захарта и ванилията. Добавяме постепенно и разтопеното и охладено масло.

3. Добавяме течните при сухите съставки и замесваме меко тесто. Прибираме го в хладилника да стегне за 30 мин.

4. Изваждаме го и го разделяме на 2 топки. Разточваме тънко тесто на около 0.5 см и го нарязваме с формички. Едната топка тесто нарязваме с формичка, която е цяла, а другата - с изрязана формичка в средата. Нареждаме изрязаните сладки на хартия за печене.

5. Печем в загрята фурна на 180 градуса за около 10 мин. или до златисто зачервяване. Охлаждаме сладките и намазваме със сладкото и ги слепваме. Може да използваме сладко от сини сливи или друго сладко по желание.