Сладолед с извара
Продукти
-
250
г
малини
-
220
мл
мляко
кондензирано, подсладено
-
200
мл
сметана
с 30% масленост
-
170
г
извара
-
4
с.л.
пудра захар
Начин на приготвяне
- В тенджерка кипваме почистените малини заедно с 50 мл вода и захарта. Варим ги, докато леко се сгъстят.
- След това прецеждаме сместа, притискайки внимателно плодовете, и я оставяме да изстине.
- Разбиваме изварата с подсладеното кондензирано мляко, докато се получи напълно гладка смес. При непрекъснато разбиване доливаме сметаната и продължаваме разбъркването до пълното й сгъстяване.
- Накрая разбиваме сместа със сиропа. Слагаме сладоледа в кутия във фризера за около 1 час, след което го изваждаме и го разбиваме отново.
- Повтаряме процедурата още 3 пъти през 1 час.