Сладко от портокалови кори

Продукти

  • 2 ч.ч. захар
  • 1 с.л. винена киселина
  • 150 мл вода
    и допълнително за варене

Начин на приготвяне

  1. Почистваме портокаловите кори от бялата част и ги нарязваме. Посатвяме ги в тенджера. 
  2. Добавяме вода, колкото да се покрият корите, и поставяме върху предварително загрят котлон. 
  3. След като водата кипне, я изхвърляме и доливаме прясна вода. Тази процедура повтаряме три пъти. 
  4. Отцедените при последната смяна на водата кори измиваме добре и към тях добавяме 150 мл вода и захарта. 
  5. Осатвяме да ври на бавен огън няколко часа, докато започне да се сгъстява. Към края на варенето добавяме киселината и варим, докато сладкото стане с нужната гъстота. 
  6. Още докато е горещо го наливаме в бурканчета, които веднага затваряме с капачки.