Продукти
-
50
гр
захар
-
1
лайм
-
100
мл сладка
сметана
-
0,5
ч.л.
бакпулвер
-
60
гр
брашно тип 405
-
60
гр
захар
-
3
яйца
-
2
с.л. сладка
сметана
-
1
пак.
ванилия
-
1
с.л.
орехово олио
-
60
гр
крема сирене
-
0,5
лимон
-
200
мл пюре от
френско грозде
-
прясна
мента
-
пудра захар за поръсване
Начин на приготвяне
1. Изстискваме сока на половин лимон и го смесваме с крема сиренето. Добавяме ореховото олио, ванилията и сметаната.
2. Разбиваме яйцата със захарта - 60 гр в отделна купа. Пресяваме брашното с бакпулвера и го добавяме към яйцата, както и крема сиренето.
3. Приготвяме намаслена тавичка и изсипваме сместта. Слагаме в предварително загрята фурна и печем около 20 мин.
4. Разбъркваме пюрето от френско грозде със захарта - 50 гр и сока на един лайм. Завираме сместта за около 2-3 мин, за да се сгъсти. Отстраняваме от котлона и добавяме сметаната.
5. Изваждаме готовия омлет и го нарязваме на парчета. Сервираме полят със сос, поръсен с пудра захар и гарниран с листенца прясна мента.