Продукти
-
1
ч.л.
черен пипер
-
1
ч.л.
сол
-
100
г
зелени маслини
-
500
г
домати
от консерва
-
4
скилидки
чесън
-
1
връзка
пресен лук
-
1
глава
лук
-
500
г
скариди
Начин на приготвяне
- Запържваме скаридите с нарязания на лентички лук и нарязания на ситно чесън.
- След 3-4 минути добавяме доматите, зеления лук и маслините, и задушаваме на тих огън за 10-12 минути.
- По желание, може да добавим малко захар.
- Накрая овкусяваме със сол и черен пипер. За аромат може да добавим ситно нарязан пресен магданоз.
Съвет:
Голямо разнообразие от прясна риба и рибни продукти, може да намерите в магазините: "Carrefour", "Метро", "Пикадили". (Магазините зареждат рибни продукти всеки вторник и петък).