Продукти
-
1
с.л.
оцет
или на вкус
-
2
с.л.
олио
или на вкус
-
100
г
моркови
-
сол
на вкус
-
150
г
зеле
- за декорация:
-
2
резенчета
кашкавал
-
2
резенчета
кисели краставици
-
1
маслина
-
2
парчета
салам
-
1
резен
домат
-
5
стръка
копър
само дръжките
Начин на приготвяне
- Измиваме и подсушаваме зелето. Нарязваме го на тънки ивички.
- Почистваме и рендосваме морковите.
- Смесваме ги в голяма купа, овкусяваме ги със сол, олио и оцет на вкус.
- За декорацията: От кашкавала, киселите краставички и две лентички от маслините, правим "очи" върху горната част на салатата.
- Отдолу слагаме резенчето домат, върху него салама, половинка маслина за "муцуна" и оформяме "мустачки" от нарязаните дръжки на копъра.