Продукти
-
4
пилешки филета
-
1
ч.ч.
киноа
-
1
лимон
-
1
глава
червен лук
-
сол
-
черен пипер
-
3
домата
-
100
гр
рукола
-
зехтин
-
риган
-
2
скилидки
чесън
-
магданоз
Начин на приготвяне
1. Измиваме и подсушаваме пилешките филета. Осоляваме ги и ги начукваме ги през домакинско фолио. Мариноваме с малко зехтин и риган за 30 мин. като поставяме в хладилника.
2. Изпичаме филетата на оребрен тиган и ги нарязваме на ленти.
3. Сваряваме киноата, прецеждаме и оставяме да се охлади. Нарязваме червения лук на полумесеци, доматите на кубчета и добавяме към киноата. Овкусяваме със сол, черен пипер, добавяме рукола, сока на изцедения лимон и зехтин. Нареждаме лентичките пилешко филе отгоре и сервираме. По желание може да нарежем и пресен магданоз.