Салата пиле с киноа

Продукти

  • 4 пилешки филета
  • 1 ч.ч. киноа
  • 1 лимон
  • 1 глава червен лук
  • сол
  • черен пипер
  • 3 домата
  • 100 гр рукола
  • зехтин
  • риган
  • 2 скилидки чесън
  • магданоз

Начин на приготвяне

1. Измиваме и подсушаваме пилешките филета. Осоляваме ги и ги начукваме ги през домакинско фолио. Мариноваме с малко зехтин и риган за 30 мин. като поставяме в хладилника.

2. Изпичаме филетата на оребрен тиган и ги нарязваме на ленти.

3. Сваряваме киноата, прецеждаме и оставяме да се охлади. Нарязваме червения лук на полумесеци, доматите на кубчета и добавяме към киноата. Овкусяваме със сол, черен пипер, добавяме рукола, сока на изцедения лимон и зехтин. Нареждаме лентичките пилешко филе отгоре и сервираме. По желание може да нарежем и пресен магданоз.