Пиле с ориз върху канапе от зелена салата

Продукти

  • 2 г кимион
  • 5 г къри
  • 5 г бял пипер
  • 5 г сол
  • 50 мл бяло вино
  • 3 листа зелена салата
  • 0,5 глава шалот
    (френски лук)
  • 50 г бял ориз
  • 250 г пилешко филе

Начин на приготвяне

  1. Сваряваме ориза добре. Нарязваме лука на ситно, пилешкото филе на жулиени. 
  2. Запържваме лука и пилето, до получаването на златист свят и задушаваме в бяло вино. 
  3. Прибавяме вече сварения ориз и овкусяваме със солта, белия пипер и кимиона, след което разбъркваме добре. 
  4. Сервираме върху канапе от накъсана зелена салата и поръсваме с къри.