Продукти
-
1
корен
пащърнак
-
1
парче
целина
-
1
ч.л.
девесил
-
1
ч.л.
сол
-
125
гр.
краве масло
-
50
гр.
фъстъци
-
2
скилидки
чесън
-
1
морков
-
1
връзка
пресен лук
-
1
пиле
Начин на приготвяне
- Изчистваме и измиваме пилето и го варим в малко вода, колкото да поомекне.
- Нарязваме го на малки парчета. Поставяме го в тенджера, като добавяме маслото, ситно нарязаните морков, целина, пащърнак, счукания чесън, накълцан девисил и едро нарязания зелен лук. Разбъркваме леко и добавяме фъстъците.
- Посоляваме на вкус и заливаме с бульона от пилето.
- Задушаваме под капак на много слаб огън, докато месото е напълно готово.