Продукти
-
1
кубче
пилешки бульон
, което се разтваря в 100 мл вряла вода
-
1
ч.ч.
течна висококачествена сметана
(за да не се пресече сосът, сметаната трябва да е от нивото на "Президент" и/или по-хубава)
-
500
г
бекон
-
1
пак.
паста
по избор
-
200
мл
бяло вино
-
5
листа
мента
-
2
стръка
мащерка
-
1
с.л.
мед
-
черен пипер
на вкус
-
сол на вкус
Начин на приготвяне
- Сваряваме пастата според описанието на опаковката.
- Нарязваме и запържваме бекона от двете страни в тиган.
- Отстраняваме го от тигана и го поставяме върху кухненска хартия.
- В същия тиган изсипваме бялото вино и добавяме пилешкия бульон.
- С дървена лъжица разбъркваме добре (бульонът трябва да намалее до половината). След това добавяме ментата, мащерката, меда, сметаната и сол на вкус. Разбъркваме добре.
- Добавяме бекона и разбъркваме соса.
- Смесваме пастата със соса и сервираме.