Панирани бутчета на фурна

Продукти

  • 1 ч.л. чубрица
  • 1 ч.л. мащерка
    суха
  • 1 с.л. лимонов сок
  • 50 гр. грис
    царевичен
  • 150 гр. брашно
    пшенично
  • 200 гр. кисело мляко
  • 2 яйца
  • 10 пилешки бутчета
  • 1 ч.л. червен пипер
  • 1 ч.л. босилек
  • 6 с.л. олио
  • 50 гр. масло
  • сол
    на вкус

Начин на приготвяне

  1. Отделяме белтъците в купа и ги разбиваме на пяна. Разбиваме с тел киселото мляко, добавяме лимонов сок, посоляваме и прибавяме киселото мляко към разбитите белтъци.
  2. В съд смесваме царевичния грис и пшеничното брашно. Поръсваме мащерката, чубрицата, червения пипер и босилека. Разбъркваме добре билковата панировка. Посоляваме пилешките бутчета и поръсваме черния пипер.
  3. Овалваме бутчетата в сместа от разбити белтъци и кисело мляко, и след това в сухата панировка, като много добре я втриваме в кълките. Изтръскваме излишната панировка от бутчетата и ги запържваме в сгорещено олио за 1-2 минути. След това ги слагаме в тава, накъсваме маслото върху бутчетата и ги печем във фурна, загрята на 200 градуса, около 30-35 минути.