Продукти
-
1
ч.л.
чубрица
-
1
ч.л.
мащерка
суха
-
1
с.л.
лимонов сок
-
50
гр.
грис
царевичен
-
150
гр.
брашно
пшенично
-
200
гр.
кисело мляко
-
2
яйца
-
10
пилешки бутчета
-
1
ч.л.
червен пипер
-
1
ч.л.
босилек
-
6
с.л.
олио
-
50
гр.
масло
-
сол
на вкус
Начин на приготвяне
- Отделяме белтъците в купа и ги разбиваме на пяна. Разбиваме с тел киселото мляко, добавяме лимонов сок, посоляваме и прибавяме киселото мляко към разбитите белтъци.
- В съд смесваме царевичния грис и пшеничното брашно. Поръсваме мащерката, чубрицата, червения пипер и босилека. Разбъркваме добре билковата панировка. Посоляваме пилешките бутчета и поръсваме черния пипер.
- Овалваме бутчетата в сместа от разбити белтъци и кисело мляко, и след това в сухата панировка, като много добре я втриваме в кълките. Изтръскваме излишната панировка от бутчетата и ги запържваме в сгорещено олио за 1-2 минути. След това ги слагаме в тава, накъсваме маслото върху бутчетата и ги печем във фурна, загрята на 200 градуса, около 30-35 минути.